Phone: +359 2 815 40 80

Compare Listings

Стъпка 1 – Подредете финансите си

Преди да започнете търсенето на нов имот първо определете финансовия диапазон на бъдещата Ви покупка. Ако сте клиент, който иска да плати в брой и няма нужда от банков кредит, то Вие сте наясно с  точно какъв бюджет разполагате. Ние веднага ще намерим правилния имот за Вас.  

 

Ако планирате да вземете заем от банка непременно трябва да определите финансовите си възможности и да фиксирате бюджет за покупка на жилище. Ние Ви препоръчаме ипотечния кредитен брокер  “Sanuk’’. Компанията има достъп и работи с целия ипотечен пазар и ще Ви помогне да намерите кредит с възможно най-добрите параметри.

 

Стъпка 2 – Заявете своя интерес

Основен момент е да споделите с нас какво искате да закупите и какви са Вашите изисквания. Вариантите са три: обадете се на телефон 02 815 4080, посетете нашият офис или ни изпратете онлайн запитване.  

Имаме голям избор от недвижими имоти и всеки ден обновяваме базата си данни. Бъдете сигурни, че ще намерите при нас това, което търсите.

Стъпка 3 – Намерете точното жилище за Вас

След като се запознаем с Вашите желания и изисквания по отношение на бъдещото Ви жилище, ще Ви отправим няколко предложения, които покриват предварително зададените от Ваша страна критерии. Освен това ще Ви информираме непрекъснато чрез имейли, когато има налични нови имоти в базата ни данни.

Стъпка 4 – Ключът към успешните огледи

Ние сме на разположение за огледи в удобно за Вас време. С удоволствие ще организираме посещение на харесания от Вас имот след работно време или през уикенда (след предварителна уговорка).

 

За да сте сигурни, че няма да изпуснете желания от Вас дом, ние Ви препоръчваме да направите оглед възможно най-бързо. Ранният оглед ще Ви даде възможност първи да вземете решение дали ви харесва жилището или не.  

Стъпка 5 – Консултация с адвокат

Ние винаги препоръчваме на нашите клиенти да използват услугите на опитни адвокати, на които може да се разчита. Така Вие ще бъдете сигурни, че сделката ще бъде осъществена без проблеми. Един адвокат може да направи пълна проверка на избрания от Вас имот от юридическа гледна точка и да защити правата Ви при подписване на предварителен договор за покупко-продажба.

 

За Ваше улеснение ние може да Ви предложим списък с подбрани и опитни адвокати, които са експерти в осъществяването на продажби в сферата на недвижимите имоти. Моля свържете се с нас и ние с удоволствие ще Ви препоръчаме някой от тях.

Стъпка 6 – Изготвяне на оферта

Когато изберете имот, който Ви допада и отговаря на Вашите критерии, ние ще предадем Вашата оферта на продавача писмено и устно. При нужда може да се наложи да докажете, че имате финансова възможност да закупите имота (пример: да предоставите потвърждение, че ще Ви бъде отпуснат ипотечен кредит).

Двете страни нямат никакви задължения една към друга докато договорите не се подпишат.

Стъпка 7 – Офертата е договорена

След като офертата Ви за покупка е потвърдена, се предприема следното:

 

  • Писмено известие до всички заинтересовани по сделката страни с потвърждение на договорената вече цена;
  • Подготовка на Резервационно споразумение за имота, в което са посочени всички срокове за изпълнение на сделката и последващи стъпки;
  • Вие предоставяте информация за връзка с Вашите адвокати и ипотечни брокери;
  • Започва оформянето на предварителен договор;

Вие трябва да насочите Вашия адвокат към проверка на всички необходими документи и евентуални тежести върху недвижимия имот. Вашият брокер по ипотечен кредит трябва да подготви всички необходими формуляри.  

Стъпка 8 – Размяна на договори

След като проверката на имота приключи и финансирането на продажбата е уточнено, двете страни подписват предварителен договор.

 

Обикновено при подписване на предварителен договор се оставя депозит (най-често в размер на 10% от стойността на сделката), който се заплаща по банков път. В самия предварителен договор трябва да бъде обсъдена и вписана крайната дата за финализиране на сделката и съответно оформянето на Нотариалния Акт.

Стъпка 9 – Финализиране на сделката

За затваряне на сделката се смята моментът,  в който се подпише Нотариален Акт пред нотариус и пълната цена на имота бъде преведена по банков път по сметката на продавача. Следващата и последна стъпка е нотариус да впише името на новия собственик на жилището в имотния регистър.

Поздравления, Вие вече сте законен собственик на Вашия нов дом!